I’d like to learn more about Campaign Creators!

Tidrapportera på servett - HR-trenden som aldrig dör

När det kommer till kreativa sätt att tidsredovisa eller schemalägga har vi sett det mesta. En stor trend är fortfarande den superanaloga metoden BIC-penna och pappersservett.

Servetten


Fördel:
Behöver ingen ström 🙌
Nackdel: Usel spårbarhet 😬

För dig som föredrar tidsrapportering på servetter har vi nu tagit fram en lista över vilka servetter som funkar bäst och vad som kan vara bra att tänka på.

 

Topp 3 servetter att tidsrapportera på!

 

julservett

På tredjeplats - Julservetten

På tredje plats har vi en starkt säsongsbetonad servett – nämligen julservetten. Denna används med fördel under årets inledande månader. Julservetten kommer också aningen på skam tack vare att den oftast har ett motiv och mönster som präglas av rött med lite mörka inslag vilket kan göra skriven text en aning oläslig för löneadministratören.

 

Midsommarservett-1


På andraplats - Midsommarservetten

 
En fantastisk servett, väl värd sin egen högtid. Präglad av blommiga motiv i ljusa färger vilket passar väldigt bra för de flesta typer av pennor. Tyvärr blir ju även denna servett säsongsbetonad och svår att komma över med liknande motiv över tid. Det kan ställa till det lite när löneadministratören ska söka bland historiska data inför bokslut och liknande. Usel spårbarhet är något som gäller alla servetter.

Cocktailservetter vita-2

På förstaplats - Cocktailservetten

På första plats – och därmed bästa servetten för tidsrapportering! En storfavorit att rapportera på i restaurangbranschen som tar hem det åtråvärda priset tack vare sin otroliga lättillgänglighet och passande färg. Denna servett återfinns i mer eller mindre alla barer landet, oftast vitt utförande – perfekt för såväl en tuggad BIC-penna eller trubbig blyerts! Plus i kanten är att den finns att köpa i stora förpackningar, ofta upp emot 200 (!) i en enskild förpackning!

 

Trött på servetter?

Skapa ett gratis testkonto och prova vårt system!
Vi är övertygade om vi kan hitta en säkrare och framför allt enklare lösning för din verksamhet.

SKAPA GRATIS TESTKONTO HÄR

 

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

Motivera dig själv tillbaka till vardagen!

2019 är förbi såsom julfirande och ledighet. Det är dags att sparka igång det nya året på riktigt, vilket inte är lätt såhär i början av gråa januari. Många känner att det är svårt att fokusera och få saker gjorda och kämpar för att hitta motivationen. Den kommer inte farandes i korridoren direkt utan din inre motivation är något du själv skapar och den blir då en ovärderlig förmåga.


Hur bra kan chefer egentligen arbetstidslagen?

Schemaläggning

Arbetstidslagen (ATL) är precis som andra lagar komplex och föränderlig. Vi träffar ofta  företag och organisationer som inte kan den tillräckligt bra vilket har bidragit till den undersökning som vi precis genomfört om just ATL. Målgruppen för undersökningen är svenska chefer och hur väl de kan arbetstidslagen. Vi har nedan samlat resultatet och kommer även på sikt att släppa en guide till...


Några veckor kvar till jul - så slipper du schemastressen!

Schemaläggning

Julen står inför dörren och det är bara några få veckor kvar till julledighet för många medarbetare. Efter en intensiv höst är det viktigt att varva ner och ta vara på tiden utanför jobbet. Du står återigen inför schemautmaningen att se till att alla får som de vill i den utsträckning det går, samtidigt ska tillräckligt med personal vara på plats för att hålla verksamheten igång. För att inte...