I’d like to learn more about Campaign Creators!

Tidrapportera på servett - HR-trenden som aldrig dör

När det kommer till kreativa sätt att tidsredovisa eller schemalägga har vi sett det mesta. En stor trend är fortfarande den superanaloga metoden BIC-penna och pappersservett.

Servetten


Fördel:
Behöver ingen ström 🙌
Nackdel: Usel spårbarhet 😬

För dig som föredrar tidsrapportering på servetter har vi nu tagit fram en lista över vilka servetter som funkar bäst och vad som kan vara bra att tänka på.

 

Topp 3 servetter att tidsrapportera på!

 

julservett

På tredjeplats - Julservetten

På tredje plats har vi en starkt säsongsbetonad servett – nämligen julservetten. Denna används med fördel under årets inledande månader. Julservetten kommer också aningen på skam tack vare att den oftast har ett motiv och mönster som präglas av rött med lite mörka inslag vilket kan göra skriven text en aning oläslig för löneadministratören.

 

Midsommarservett-1


På andraplats - Midsommarservetten

 
En fantastisk servett, väl värd sin egen högtid. Präglad av blommiga motiv i ljusa färger vilket passar väldigt bra för de flesta typer av pennor. Tyvärr blir ju även denna servett säsongsbetonad och svår att komma över med liknande motiv över tid. Det kan ställa till det lite när löneadministratören ska söka bland historiska data inför bokslut och liknande. Usel spårbarhet är något som gäller alla servetter.

Cocktailservetter vita-2

På förstaplats - Cocktailservetten

På första plats – och därmed bästa servetten för tidsrapportering! En storfavorit att rapportera på i restaurangbranschen som tar hem det åtråvärda priset tack vare sin otroliga lättillgänglighet och passande färg. Denna servett återfinns i mer eller mindre alla barer landet, oftast vitt utförande – perfekt för såväl en tuggad BIC-penna eller trubbig blyerts! Plus i kanten är att den finns att köpa i stora förpackningar, ofta upp emot 200 (!) i en enskild förpackning!

 

Trött på servetter?

Skapa ett gratis testkonto och prova vårt system!
Vi är övertygade om vi kan hitta en säkrare och framför allt enklare lösning för din verksamhet.

Prova Timeplan här!

 

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

3 saker medarbetare hellre vill ha än högre lön

Om du skulle be dina medarbetare att arbeta gratis är risken stor att de skulle avstå erbjudandet. Men om vi bortser från det vi redan vet - nämligen att en högre lön är den starkaste motivationen för dina medarbetare så är det långt ifrån allt som dina medarbetare önskar på en arbetsplats. Dagens medarbetare förväntar sig mer i utbyte av sitt arbete än bara en hög lön. Låt oss därför titta...


Så hanterar du som chef en uppsägning

Tips, Information, Personal,

Du som chef måste ibland ta beslut om att säga upp en medarbetare - på grund av arbetsbrist, personliga skäl eller kanske för att medarbetaren har misskött sina arbetsuppgifter på något sätt? Oavsett anledning kommer du att behöva ge medarbetaren besked om uppsägning, vilket alltid inte är så lätt. Att lämna besked om uppsägning är en utmanande situation som kan få stora konsekvenser om man...


3 steg för bästa onboardingen av nyanställda

Tips, Information, Personal

Visste du att onboarding-processen kan vara avgörande för hur väl en medarbetare kommer att lyckas och trivas på arbetsplatsen? Med en välplanerad onboarding-process ökar chansen att behålla nyanställda och påverkar deras engagemang och prestationsförmåga positivt. En bristande process kan däremot leda till tidiga uppsägningar som skapar hög personalomsättning - se därför dina anställda som en...