I’d like to learn more about Campaign Creators!

7 fördelar med ett helintegrerat personalhanteringssystem

Hur hanterar ni personaladministrationen på företaget där du arbetar? Har ni ett program för schemaläggning och ett annat för lön samt registrerar ni era tider i Excel? Vill ni jobba mer effektivt med mindre dubbelarbete som skapar en bättre översikt av verksamheten? 

Med ett fullt integrerat personalhanteringssystem kan ni uppnå just detta - och samtidigt få fler synergieffekter som påverkar er verksamhet positivt. 

Genom att använda ett helintegrerat personalsystem kan ni effektivisera och förbättra hela er administration gällande personalen och på så sätt skapa en enklare vardag för både chefer och medarbetare. Här nedan listar vi de största fördelarna med ett helintegrerat personalhanteringssystem: 

 

1. Ni samlar alla uppgifter om personalen på ett ställe 

Genom att ha all information samlad i en och samma databas slipper ni onödigt dubbelarbete. Dessutom minskar risken för felkällor när ni inte måste göra ändringar och uppdateringar på flera ställen.

 

2. Färre integrationer - högre säkerhet

Slipp krångliga tekniska integrationer mellan olika leverantörers system. Det minskar risken för felaktigheter och gör också datahanteringen betydligt säkrare. 

 

3. En leverantör att ha kontakt med 

När du behöver hjälp med permitteringsregler, när du har glömt var den där inställningen för OB fanns  eller när du inte kan förstå varför det diffar i tidrapporten – då kan det kännas skönt och smidigt att kunna vända dig till en och samma leverantör. För en erfaren och kompetent leverantör av personalsystem är det av allra högsta vikt att hålla en hög nivå på kundsupporten.

 

4. Flexibelt och skalbart 

Det kan vara så att ni inte är i behov av hela systemlösningen direkt? Om leverantören erbjuder en helhetslösning där delarna också går att använda var för sig kan du lägga till moduler allteftersom företaget växer och nya behov uppstår.

 

5. Helhetsbild i statistik och rapporter 

Många uppskattar möjligheten att kombinera data från flera olika områden i ett och samma personalsystem. Har systemet dessutom dashboard kan du få en överblicksbild som inte går att ta fram  om er personaladministration använder sig av olika system. 

 

6. Ett och samma gränssnitt och utseende 

Med ett och samma system behöver ni aldrig undra var du hämtar en viss uppgift om en medarbetare – allt finns i ditt personalsystem. Dessutom arbetar du i ett enda, enhetligt gränssnitt. Du slipper krånglet med att hålla reda på flera olika inloggningar och du lär dig snabbt att navigera i systemet, oavsett vilken uppgift du jobbar med.

 

7. Du kan nå det var du än är 

I de flesta moderna personalsystem finns en tillhörande app som de anställda kan använda - ett smart sätt att till exempel kunna se sitt schema, tidrapportera eller ansöka om ledighet var man än befinner sig. Och ännu smartare blir det med en helhetslösning då det bara behövs en app. Dessutom finns det ofta funktioner för att se sina saldon, ta fram sina lönespecifikationer och se vilka kollegor som är inne och jobbar – allt på samma ställe. 

 

Prova Timeplan här!

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

Vad är viktigt för din personal?

Personal

Att minska sin personalomsättning är det många chefer som vill. Dina anställda är det viktigaste du har! Vad är det egentligen din personal värderar högst och hur ska du som chef gå till väga för att tillgodose det?


Hur löser jag som chef konflikter mellan kollegor?

Personal, Ledarskap

Uppstår det ibland konflikter mellan dina medarbetare - som du inte riktigt vet hur du ska hantera eller ens blanda dig i? 


Så hanterar du en medarbetare som ofta är sjuk, vabbar, kommer sent eller har dålig attityd etc.

Personal, Ledarskap

Har du en medarbetare som ofta anmäler sig sjuk eller vabbar i sista sekund? Kommer ofta sent eller har en dålig attityd på jobbet? Du har säkert fått höra alla möjliga bortförklaringar till frånvaro från jobbet eller klagomål från övriga medarbetare att en specifik medarbetare sprider dålig attityd.

Som chef kan det vara svårt att veta hur man ska hantera dessa situationer på bästa sätt,...