I’d like to learn more about Campaign Creators!

7 vinster med ett helintegrerat personalhanteringssystem

Hur hanterar ni personaladministrationen på företaget där du arbetar? Har ni ett program för schemaläggning och ett annat för lön samt registrerar ni era tider i Excel? Vill ni jobba mer effektivt med mindre dubbelarbete som skapar en bättre översikt av verksamheten? 

Med ett fullt integrerat personalhanteringssystem kan ni uppnå just detta - och samtidigt få fler synergieffekter som påverkar er verksamhet positivt. 

Genom att använda ett helintegrerat personalsystem kan ni effektivisera och förbättra hela er administration gällande personalen och på så sätt skapa en enklare vardag för både chefer och medarbetare. Här nedan listar vi de största vinsterna med ett fullt integrerat system: 

1. Ni samlar alla uppgifter om personalen på ett ställe 
Genom att ha all information samlad i en och samma databas slipper ni onödigt dubbelarbete. Dessutom minskar risken för felkällor när ni inte måste göra ändringar och uppdateringar på flera ställen.

2. Färre integrationer - högre säkerhet
Slipp krångliga tekniska integrationer mellan olika leverantörers system. Det minskar risken för felaktigheter och gör också datahanteringen betydligt säkrare. 

3. En leverantör att ha kontakt med 
När du behöver hjälp med permitteringsregler, när du har glömt var den där inställningen för OB fanns  eller när du inte kan förstå varför det diffar i tidrapporten – då kan det kännas skönt och smidigt att kunna vända dig till en och samma leverantör. För en erfaren och kompetent leverantör av personalsystem är det av allra högsta vikt att hålla en hög nivå på kundsupporten.

4. Flexibelt och skalbart 
Det kan vara så att ni inte är i behov av hela systemlösningen direkt? Om leverantören erbjuder en helhetslösning där delarna också går att använda var för sig kan du lägga till moduler allteftersom företaget växer och nya behov uppstår.

5. Helhetsbild i statistik och rapporter 
Många uppskattar möjligheten att kombinera data från flera olika områden i ett och samma personalsystem. Har systemet dessutom dashboard kan du få en överblicksbild som inte går att ta fram  om er personaladministration använder sig av olika system. 

6. Ett och samma gränssnitt och utseende 
Med ett och samma system behöver ni aldrig undra var du hämtar en viss uppgift om en medarbetare – allt finns i ditt personalsystem. Dessutom arbetar du i ett enda, enhetligt gränssnitt. Du slipper krånglet med att hålla reda på flera olika inloggningar och du lär dig snabbt att navigera i systemet, oavsett vilken uppgift du jobbar med.

7. Du kan nå det var du än är 
I de flesta moderna personalsystem finns en tillhörande app som de anställda kan använda - ett smart sätt att till exempel kunna se sitt schema, tidrapportera eller ansöka om ledighet var man än befinner sig. Och ännu smartare blir det med en helhetslösning då det bara behövs en app. Dessutom finns det ofta funktioner för att se sina saldon, ta fram sina lönespecifikationer och se vilka kollegor som är inne och jobbar – allt på samma ställe. 

 

Prova Timeplan här!

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

Tips för att fortsätta coronasäkra din arbetsplats

Tips, Information, Personal

Sen Covid-19 bröt ut i början av 2020 har inget varit sig likt. Många samhällen världen över har i stort sett stängt ner till och från och har påverkat alla mer eller mindre, speciellt jobbmässigt. Hemarbete, färre resor, digitala möten och skärpta hygienrutiner är bara några exempel på hur Covid-19 förändrat vårt sätt att arbeta.


Vem ska föra personalliggare?

Information, Personal

Bedriver du verksamhet inom byggbranschen, fordonsservice, kropps- och skönhetsvård, livsmedels- eller tobaksgrossist, restaurangbranschen eller kanske inom tvätteribranschen? Ja, då måste du enligt lag föra personalliggare. Men då undrar du säkert varför, vem, vad och hur? Det ska vi försöka hjälpa dig att få lite bättre koll på 😊


Dagens olika generationer på arbetsplatsen - vad karaktäriserar dem?

Vi har aldrig haft så många olika generationer på arbetsmarknaden som nu. Detta beror på att vi blir allt äldre och har möjligheten att stanna kvar längre ute i arbetslivet. Just nu finns det fyra olika generationer på arbetsmarknaden och dessa presenterar vi nedan. Det kan dock vara svårt för en chef att hantera då det inte är lätt uppfylla alla olika krav och hålla alla motiverade, från den...