I’d like to learn more about Campaign Creators!

5 boktips för dig som ledare

Det kända ordspråket "Om du inte utvecklas så avvecklas du" har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Detta är något vi på Timplan själva försöker sträva efter - från ledarskap till produktutveckling. Här kommer några boktips som vi själva tagit del av genom åren inom området. Dessa böcker bör läsas under koncentration, det är alltså inte litteratur som ska användas som ett sömnpiller :-) Köp dem och anteckna medan du läser för bästa resultat! 

Trevlig läsning! Och glöm inte att lite läsning varje dag snabbt blir en vana och ett steg framåt!

Simon Sinek är en av nutidens stora tänkare och efter hans stora genombrott i sitt berömda TED-talk om millenials har han tagit världen med storm. Han talar och skriver om att ledare är personer som föregår med gott exempel och visar vägen istället för att stå och peka med hela handen. Våra två favoritböcker är "Leaders eat last" och "Start with why". I den senare skriver Sinek  om kommunikation som både innefattar ledarskap och marknadsföring där hans exempel är Apple och hur de skiljer sig från andra bolag i sin kommunikation.

Utöver dessa vill vi även passa på att tipsa om böcker som verkligen inspirerat och berört oss och vårt sätt att tänka kring ledarskap.

“All the perks, all the benefits and advantages you may get for the rank or position you hold, they aren’t meant for you. They are meant for the role you fill. And when you leave your role, which eventually you will, they will give the ceramic cup to the person who replaces you. Because you only ever deserved a Styrofoam cup." - Simon Sinek

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

Workforce Management - digitalisering av tidrapportering, schemaläggning och löneunderlag

Tidrapportering, Löner, Schemaläggning

Du har säkert hört ordet Workforce Management (WFM) nån gång och kanske undrat vad det faktiskt betyder i praktiken? WFM omfattar alla de aktiviteter som är nödvändiga för att skapa effektiva företag med effektiv arbetskraft.  En modern Workforce Management-lösning omfattar både mjukvara, tjänster och hårdvara för optimalt stöd av hela processen.


Vad är viktigt för din personal?

Personal

Tänk om vi visste exakt vad som krävdes för att minska personalomsättning på en arbetsplats?


Korttidspermittering - vad, varför och hur?

Information

I slutet av mars beslutade regeringen om förstärkt stöd under 2020 vid korttidsarbete så kallat korttidspermittering på grund av rådande coronavirus. Korttidsarbete är arbete där arbetstiden är kortare än ens ordinarie arbetstid, där arbetsbefrielse till viss del införs med stöd av ett kollektivavtal under en begränsad period. Lönen är därför något lägre än vanligt.