I’d like to learn more about Campaign Creators!

Vad är viktigt för din personal?

Tänk om vi visste exakt vad som krävdes för att minska personalomsättning på en arbetsplats?

En studie CareerBuilder nyligen gjort visade att 50 % av de svarande skulle ha stannat på sin föregående arbetsplats om de blivit mer sedda och uppmärksammande. En annan nygjord studie visar att hela 40 % av de svarande inte skulle anstränga sig mer än nödvändigt i sitt arbete om de inte kände sig sedda på sin arbetsplats. Slutsats: dina anställda behöver uppskattning! Här är våra tips för att höja dina medarbetare ännu mer som på sikt kommer göra att de stannar kvar som lojala medarbetare.

Det här blogginlägget kommer att ge dig en del idéer men de gör inte någon nytta förrän du faktiskt planerar och bestämmer hur ni ska implementera dem för att minska er personalomsättning. Så första steget i att visa personalen uppskattning är just att skapa en realistisk plan för insatser som ökar trivseln på er arbetsplats. Vad ni ska göra och när. Välj ut ett par tips i listan nedan som är möjliga att genomföra och som uppriktigt skulle betyda något för era medarbetare. Vissa är såklart lättare att genomföra än andra men de har alla sitt syfte och bidrar till olika saker och ger olika resultat.

1. Ge dina anställda val och en möjlighet att välja 
Att visa sina medarbetare uppskattning är mer än bara några belönande ord då och då. Det är något som måste byggas in i företagskulturen och något som chefer måste prioritera och värdera högt. Ett sätt att komma en bit på vägen är att ge medarbetaren utrymmet att påverka vad hen gör om dagarna och hur den vill göra det. Får din personal välja de projekt/uppgifter de arbetar med eller tilldelas de alltid uppgifter?

2. Ta reda på vad dina anställda behöver - var och en 
Undersök din personal och fråga dem var och en vad de behöver från dig som chef. Vad värderar var och en av dem högt i form av feedback, uppskattning och delaktighet? Diskutera gärna tillsammans med medarbetaren vägar att nå dit - ju mer delaktighet desto bättre. 

3. Offentliggör din uppskattning 
Våga visa dina medarbetare uppskattning utanför era väggar. Skylta med din personal och höj dem för andra på t.ex. sociala medier eller varför inte på er hemsida i form av personalkort med en presentation? Visa tydligt att det är ni tillsammans som bidrar och för företaget framåt. 

4. Don’t knock the wall of fame
En vägg med personalfoton kan tyckas vara lite gammal skola men är populärt av en anledning. Även om det bara är där din personal kan se det (dvs i fikarummet), är det ett bra sätt för personalen att lära känna namn och ansikten och bli uppmärksammade som grupp. 

5. Fira så ofta ni kan - och lite till
Ett sätt att visa uppskattning på en individnivå är att uppmärksamma dina anställdas födelsedagar. Det kan man såklart göra på många olika sätt men oavsett hur du går tillväga så är det ett bra sätt att få varje medarbetare att känna sig speciell. Det är även en bra idé att uppskatta de anställda i grupp vid andra speciella tillfällen te.x inför julledigheten, sommarsemestern, vid uppnått försäljningsmål, att det är tredje onsdagen i månaden eller bara att det är sol ute. Ibland är det de firanden utan uppenbar anledning som är de roligaste! 

Vi skulle kunna göra listan mycket längre med vad personal behöver, mår bra av och engagerar dem. Kom ihåg att ens arbetsplats är ens andra hem. Alla vill (på olika sätt) bli sedda, uppmärksammade och få känna sig delaktiga och ibland lite speciella precis som hemma :-) Om ni stävar efter det i er vardag kan ni göra underverk ihop och dessutom skapa en riktigt skön arbetsplats. 

 

Dela på sociala medier

Fortsätt läsa

Leda på distans? Så här gör du!

Personal, Ledarskap

Att gå från att leda människor på en arbetsplats i en fysisk miljö till att göra det på distans är självklart en utmaning. Det ställer högre krav på dig som ledare att skapa samhörighet, föra en god dialog och uppdatera medarbetarna om mål, status, information och förväntningar de behöver. 


7 vinster med ett helintegrerat personalhanteringssystem

Tips, Personal

Hur hanterar ni personaladministrationen på företaget där du arbetar? Har ni ett program för schemaläggning och ett annat för lön samt registrerar ni era tider i Excel? Vill ni jobba mer effektivt med mindre dubbelarbete som skapar en bättre översikt av verksamheten? 


5 tips för att implementera digital tidrapportering på bästa sätt

Tidrapportering

Ni har äntligen bestämt er för att börja använda ett digitalt tidrapporteringssystem! Anledningarna till detta kan vara många t.ex. att ni vill få en bättre översikt av medarbetarnas tider, en bättre inblick i hur ert företag faktiskt presterar, ni vill kunna fakturera mer tid eller så vill ni kanske helt enkelt förbättra och effektivisera era löneunderlag.